Schooluitstap: een week vol sport en creativiteit

Schooluitstap f1xtcdz

De week vloog alweer voorbij en dus kunnen de leerlingen van de Don Boscoscholen genieten van hun weekend, althans zij die geen examens meer hebben. Je zou denken dat de beleving op de scholen door de examens op een laag pitje staat, maar niets is minder waar...

Deze schoolweek zagen we vooral heel wat sportieve en creatieve activiteiten passeren in de verschillende scholen. Benieuwd? Leest u even mee.

SPORT

1) Don Boscocollege Kortrijk

Onder een loden zon werd dinsdag in Kortrijk een intense voetbalwedstrijd gespeeld tussen de leerlingen van het eerste jaar en hun leerkrachten. Liefst 43 jongens en meisjes wilden de uitdaging uitgaan en in matchen van 20 minuten gingen ze voluit voor de overwinning. En jawel, in de tweede wedstrijd troefden ze hun leerkrachten zelfs af. Het werden superleuke wedstrijden in de beste salesiaanse traditie. En dit onder leiding van een leerling van het derde jaar die de opleiding scheidsrechter volgt bij AA Gent. De match werd bijgewoond door tientallen enthousiaste supporters. En Don Bosco, hij zag dat het goed was.

2) Basisschool Don Bosco Wijnegem

3) Don Bosco Halle CLW

4) Internaat Don Bosco Wijnegem

Het is misschien nét een tikkeltje minder sportief dan bovenstaande activiteiten, maar de Rode Duivels aanmoedigen tijdens hun EK-matchen zetten we met plezier onder de noemer sport.

4) Don Bosco Helchteren

CREATIVITEIT

1) Don Bosco Sint-Lambertus Heverlee

Het vijfde leerjaar van Don Bosco Sint-Lambertus Heverlee sloot het schooljaar 2020-2021 in stijl af. De kinderen leerden op school over economie en dus kwam de meester Dries met het idee om de leerlingen zélf een minionderneming te laten opstarten. Een goede keuze, want er kwamen drie schitterende bedrijfjes uit de bus: Helpende handen, Anti-stress en Picture-Fixers. Eén thema stond duidelijk centraal bij alle leerlingen: het leven van andere mensen aangenamer maken. De groep Helpende handen voerde allerhande klusjes uit, team Anti-Stress maakte zelf stressballen zodat de kopers volledig tot rust konden komen en de Picture-Fixers gingen met hun camera op pad om fotokaders aan te bieden die ieders interieur zouden opfleuren. De opbrengst van deze projecten wordt komend schooljaar gebruikt voor de organisatie van de zeeklassen. Benieuwd naar meer informatie? Klik dan hier.

2) Don Boscocollege Zwijnaarde

3) Don Bosco Genk

3) Don Bosco Groenveld

In Don Bosco Groenveld maakten de leerlingen deze week zelf geen kunst, maar trokken ze naar Leuven om daar onder meer streetart en Museum M te gaan bezoeken. Het werd een fijne uitstap onder een stralende zon.