SCHOOLUITSTAP: hand van hoop, straffe prestaties en een coronahoesje

Cover 31ke0sn

Intussen verbaast het ons al niet meer wat voor inspirerende, boeiende, ongelooflijke en zotte berichten ons vanuit de Don Bosco-scholen bereiken. Ook deze week was dat niet anders. In Haacht kan men vanaf nu met een groot 'hand van hoop' pronken en in Halle denkt men al aan het post-coronatijdperk.

Maar beginnen doen we in Don Bosco Hoboken, want daar realiseerden een leerling en een leerkracht een prestatie om u tegen te zeggen. Eerst en vooral is er Vincent van Gelder. De tweedejaars van Don Bosco Hoboken slaagde erin zich te kwalificeren voor de finale van de Vlaamse STEM Olympiade. Hij behoort daardoor tot de beste 64 van de bijna 30.000 deelnemers, straf! Maar ook begeleidende leerkracht Maarten Mortelmans schopte het tot in de finale. Hij is zo een van de 10 beste leerkrachten van de 400.

Ook in Sint-Denijs-Westrem zorgden enkele leerlingen voor een straffe prestatie. Daan en Matts sleepten namelijk de overwinning van de poëziewedstrijd #dichterbijmij in de wacht.

Liefde en hoop
Voor liefde en hoop moeten we deze week inDon Bosco Haacht en Don Bosco Groenveld in Heverlee zijn. In Haacht een hand vol hoopvolle berichten gemaakt, in Heverlee staken ze de leerlingen een hart onder de riem. Hartverwarmend!

In Don Bosco Halle zaten ze met hun gedachten al in het post-coronatijdperk. De leerlingen ontworpen er hoesjes waar je je mondmasker in kan steken wanneer je op restaurant gaat. Nog even wachten, maar hopelijk kunnen we ze snel gebruiken.

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!