Schooluitstap: koningin Mathilde, WO1 en het feest van Don Bosco

Schooluitstap zfq4a5t

Intussen verbaast het ons al niet meer wat voor inspirerende, boeiende, ongelooflijke en zotte berichten ons vanuit de Don Bosco-scholen bereiken. Ook deze week was dat niet anders. In Zwijnaarde botste men tijdens de graafwerken op een bom uit de Eerste Wereldoorlog, in Groot-Bijgaarden kreeg men dan weer (virtueel) bezoek van de koningin. Een overzicht.

In het Don Boscocollege Zwijnaarde werd tijdens de graafwerken op de bouwwerf van de nieuwe keuken een obus aangetroffen. De veiligheidsdiensten werden meteen verwittigd en de klassen werden geëvacueerd. Rond 18 uur kwam DOVO het exemplaar uit de Eerste Wereldoorlog onschadelijk maken.

In Don Bosco Groot-Bijgaarden geen Wereldoorlog, maar wel ander groot nieuws: koningin Mathilde had tijd voor een virtueel gesprek met enkele leerkrachten en één van de gelukkigen was Mevrouw Huysman, leerkracht van Don Bosco Groot-Bijgaarden.

En natuurlijk werd het Don Boscofeest in heel wat scholen gevierd!

Don Bosco Genk

Ook in Don Bosco Halle en Don Bosco Helchteren was er tijd om het Don Boscofeest te vieren, maar het serieuze werk mocht niet wijken. In Halle leerden de leerlingen werken met allerhande machines, in Helchteren mochten enkele leerlingen dan weer mee nadenken over hoe men de trein toegankelijker kan maken.

Ook onderstaand gedicht willen we u niet onthouden. Mevrouw Lemmens, leerkracht van Don Bosco Helchteren, haalde haar pen boven ter ere van de gedichtendag en schreef dit prachtig stukje neer.

Gedichtendag 2021: SAMEN
Eindelijk zet ik mijn masker af en
kruip ik door een open raam naar binnen.
Ik zie niet alleen je ogen lachen maar ook je mond.
Onze armen hebben een meeting.
We klinken zonder internet.
Steeds meer mensen zetten hun masker af,
kruipen door open ramen en lachen weer met hun mond
terwijl de schermen rusten.Iedereen heeft een prachtig kapsel.
Alle angst is weggeknipt.
Het is feest.
Ik blijf dromen
Van ons
SAMEN.

Ook in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Boscocollege Kortrijk ging gedichtendag niet onopgemerkt voorbij.

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!