Schooluitstap: Pasen, statistiek en kleurrijke instrumenten

Paasmandjes g43yh6u

Intussen verbaast het ons al niet meer wat voor inspirerende, boeiende en straffe berichten ons vanuit de verschillende Don Boscoscholen bereiken. Ook deze week was dat niet anders. In Halle was er straf nieuws te rapen wat de Europese Statistiek Olympiade betreft, in Zwijnaarde komen ze dan weer met de vastenactie 'Stukken voor DBZ'. Een overzicht.

In Don Bosco Halle was er deze week alweer een straf nieuwtje te rapen, want team Train Brein uit 6TIW slaagde erin zich bij de Belgische finalisten van de Europese Statistiek Olympiade te scharen. Volgende stap? Verder strijden op Europees niveau en daar kan u bij helpen door via deze link op team Train Brein te stemmen.

In Don Bosco Zwijnaarde werd er nagedacht over een alternatief voor de vastenacties en daarbij kwam de school uit bij 'Stukken voor DBZ', geïnspireerd op het veilingprogramma 'Stukken van mensen'. Samen met oud-leerling Tim De Doncker (mede-eigenaar van veilinghuis Coronari Auctions) wil de school een twintigtal objecten aanbieden voor een veiling. Hoe kan u helpen? U kan zelf objecten aanbieden voor verkoop of bieden op objecten tussen 10 en 23 april. Meer informatie kan u vinden op deze website.

Ook in Don Bosco Helchteren zaten ze deze week niet stil. De leerlingen van het eerste jaar (1SR) maakten als vastenproject paasmandjes voor de dagopvang van het Vinkenhof in Houthalen.

In Don Bosco Groenveld in Heverlee ging het er deze week creatief aan toe. De leerlingen van 2BC beluisterden de klanken van al hun lievelingsinstrumenten, bestudeerden graffitikunst en mixten beeld en woord tot een 'woordbeeld'. Tijdens het vak Maaltijdzorg maakten de leerlingen van 4VVA dan weer een heerlijke kaastaart. Smakelijk!

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!