Schooluitstap: van bijenhotel tot peptalk van de burgemeester

Schooluitstap teko7rp

De paasvakantie is net achter de rug. "Tijd om op 't gemak weer in te werken op school", zou je denken, maar niets is minder waar. Onze verschillende Don Boscoscholen kwamen weer straf uit de hoek en dat leverde interessante nieuwtjes op. Een overzicht.

Beginnen doen we in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, want daar passeerden deze week twee grote meneren. Leerling Cyprian Danneel (4TIW) zette een waanzinnige prestatie neer door de finale van de Junior Wiskunde Olympiade te halen, een tweede grote meneer, de burgemeester, wenste de school succes met hun deelname aan de 'Solar Olympics'. We zijn alvast benieuwd naar de resultaten.

Cyprian Danneel
Cyprian Danneel plaatste zich voor de finale van de Wiskunde Olympiade.

Vanuit het Gentse reizen we verder naar Vlaams-Brabant en Limburg, want daar hebben Don Bosco Halle en Don Bosco Helchteren hun steentje bijgedragen aan het milieu.

Iets verder in Limburg werd er geen specifieke bijdrage aan het milieu, maar wél aan de groepssfeer. Don Bosco Genk organiseerde deze en volgende week groepsverbindende activiteiten voor alle klassen.

Eindigen doen we deze week in Haacht, waar verschillende sprekers uitgenodigd werden. In Don Bosco De Puzzel Haacht kwam een vrachtwagenchauffeur vertellen over de dode hoek en verkeersveiligheid, in de secundaire school Don Bosco Haacht was er een gastles door de CEO van Byteflies.

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!