Schooluitstap: van Europese finale tot exclusief diner

Dbhalle h2hdksi

Onze verschillende Don Boscoscholen kwamen weer straf uit de hoek en dat leverde interessante nieuwtjes op. Een overzicht.

Beginnen doen we in Don Bosco Haacht, want daar tekenden drie leerlingen van 6TW (Deniz, Mathias en Wanne) voor een straffe prestatie in de online Sci-Tech Challenge. Die stond dit jaar in het teken van het ontwikkelen van een e-commerce plan voor het Belgische klimaatplan. Bovendien mag Wanne op 19 en 20 mei deelnemen aan de Europese finale. "Het was een intensieve dag, maar het was ook heel leerrijk en boeiend om samen te werken met andere jongeren die we nog niet kenden. Het was een toffe opdracht die ons heeft uitgedaagd en ik kijk enorm uit naar de Europese finale over twee weken!"

We trekken zo'n 15 kilometer zuidwaarts, want ook daar verdienen enkele mensen applaus. In Basisschool Don Bosco Heverlee werden de meesters en juffen verwend op de 'Dag van de leraar lichamelijke opvoeding'. Ze kregen een rustige middagpauze met een exclusief pastadiner. Smakelijk!

Terwijl de sportleerkrachten van Heverlee rust kregen, werd er in een andere basisschool stevig gefietst. De leerlingen van het zesde leerjaar van Kinderland Kortrijk legden namelijk hun praktische fietsproef af.

Nog meer beweging in Don Bosco Halle TI, want daar vierden de zesdejaars Joke Day. Ze sloten de dag af met een groepsdansje (de video kan je bekijken op de facebookpagina van Don Bosco Halle).

Over naar Don Bosco Genk. Daar vinden we geen gepersonaliseerde hoodies zoals in het filmpje van Halle, maar de leerlingen waren er wel met kleding bezig. De leerlingen van 2A1 en 2A2 verdiepten zich voor het vak maatschappij en welzijn in verschillende kledingstijlen. Hun onderzoek liep van de jaren 1920 tot 2000. Tenslotte verwerkte iedere leerling zijn/haar kledingstijl in een leuke collage.

Afsluiten doen we bij Don Bosco Helchteren en Don Bosco Zwijnaarde, waar stilte en rust centraal stonden. De derde graad STEM realisaties hout van Helchteren vervaardigden een troostplek, in Zwijnaarde werd de paasbezinning ingehaald.