Schooluitstap: van kampen en buitenles tot paasboom van hoop

Schooluitstap qkmss6n

De lagere en secundaire scholen sluiten vanaf volgende week en de fysieke lessen worden opgeschort en vervangen door een vervroegde vakantie. "Tijd om ons beste beentje nog eens voor te zetten", moeten de Don Boscoscholen gedacht hebben, want ook deze week kwam er weer heel wat nieuws binnen.

Beginnen doen we in het Don Boscocollege Zwijnaarde. Daar heeft de school een reparatie-unit voor fietsherstellingen geïnstalleerd, met dank aan de ouderraad. "Mijn fiets was kapot", zal nu dus minder snel geaccepteerd worden als excuus om te laat te komen.

In Don Bosco Halle geen fietsen, maar een serieuze camion! De grafische afdeling ontving er namelijk een nieuwe tweekleurenpers vanuit Nederland.

Don Bosco Helchteren ging dan weer op verplaatsing naar het Sint-Franciscusziekenhuis, maar had daar geen camion voor nodig. Een paasboom met hartverwarmende boodschappen staat nu te schitteren in het ziekenhuis. Knap werk!

In Don Bosco Groenveld Heverlee konden de eerstejaars zich helemaal uitleven tijdens een workshop programmeren. 7PI moest Berlijn dan weer inruilen voor een dagje Leuven, maar dankzij de gezelligheid en het zonnetje was er geen reden om te treuren.

"Buiten is het veiliger", dachten ze bij Basisschool Don Bosco Heverlee en het Don Bosco Internaat 2.0 in Kortrijk volgde dat voorbeeld. Het gevolg waren een interessante buitenles en een kamp zonder muren. Maar da's beter voor de verluchting.