Schooluitstap: van wiskundegenie tot gemaskerde Mona Lisa

Schooluitstap adlrzfv

De kerstvakantie is alweer even gepasseerd en de Don Boscoscholen draaien weer op volle toeren. Tijdens onze schooluitstap zien we onder meer hoe ook Mona Lisa zich aan de regels moet houden en dat er in Hoboken heel wat slimme koppen zitten. Een overzicht.

In Don Bosco Groenveld mochten de tweedejaars hun creativiteit loslaten op enkele bestaande kunstenaars en portretten. Benieuwd hoe Mona Lisa eruitziet met een mondmasker? Je ziet het hier.

In Don Bosco Hoboken was de creativiteit minder van belang tijdens de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. En nu in spanning de resultaten afwachten.

In het Don Boscocollege Kortrijk staat vanavond de langverwachte eerste editie van 'The Masked Singer DBK' gepland. Leerlingen of andere geïnteresseerden kunnen de uitzending volgen via deze Instagrampagina of op Smartschool.

En terwijl de zangtalenten van Kortrijk zich opwarmen, worden de wensbomen in Don Bosco Haacht steeds voller en mooier. De leerlingen hingen al tal van hartverwarmende wensen op. Knap!

In Don Bosco Halle was het druk (maar veilig) aan de schoolpoort. De politie kwam er het fluogehalte van voetgangers en vooral fietsers checken. Gevolg: de bewustwording rond goed zichtbaar zijn in het verkeer tijdens deze donkere en natte dagen kreeg een enorme boost.

In Don Bosco Sint-Denijs-Westrem tot slot zijn dertig programmeurs hard aan het werken om de gedichtendag van eind januari voor te bereiden. Dat lijkt in orde te komen!

Mis je de activiteiten van jouw school in onze schooluitstap? Stuur dan een mailtje naar dbmedia@donbosco.be en wie weet verschijnen de projecten van jouw school hier een volgende keer!