Naar aanleiding van het verschijnen van haar boek met deze titel, heeft Marleen Deruyver haar levensverhaal vertelt in een interactieve lezing voor en met de medewerkers van Don Bosco in Groot-Bijgaarden.

Ze vertrok van haar vijf K’s : kindermisbruik, kloosterleven, kanker, kwetsbaarheid en kracht. De incestperiode was zwaar, vooral omwille van de vertrouwensbreuk. Achteraf beschouwd stelt ze vast dat haar een jeugd is ontnomen. Ze heeft haar puberteit overgeslagen.

Het kloosterleven was een tocht naar zichzelf vol vreugde: ze was op zoek naar een vaderfiguur. Het was ook een vlucht van thuis, maar ze heeft er geleerd van het gekwetste kind te houden. Na een therapie in Lovenjoel heeft ze God ontmoet als liefhebbende vader. Na een jaar exclaustratie treedt ze uit en gaat in op een relatie. Ze krijgt twee kinderen, en betrapt er zich op dat ze die overbeschermt.

Plots krijgt ze darmkanker. Opnieuw controleverlies over haar lichaam, maar na de intensieve behandeling krijgt ze haar leven terug op de rails. Zo leek het althans tot ze uitzaaiingen kreeg in de borst. Nu was niet alleen haar lichamelijkheid gekwetst, maar ook haar vrouw-zijn, en ze ervoer dit als een echte verminking. Ook daar is Marleen uitgeraakt, en wel met een aantal kunstgrepen, waarvan de humor niet de minste was. Marleen heeft beseft dat men bij dergelijke omstandigheden hulp moet aanvaarden, moet leren omgaan met angst en met stress, dat men niet altijd sterk moet zijn, en vooral dankbaarheid moet koesteren voor wat men wél kan.

Het was een boeiende avond, mede door het interactieve karakter.