Sint-Pieters-Woluwe… dubbel in feest om Don Bosco

Layer2095 gz6b5ct

Ter gelegenheid van de feestdag van Don Bosco, 31 januari, is er deze week elke dag wel een feestelijk accent op onze campus.

Zowel de 1ste en 2de jaars leerlingen en leerkrachten van de Nederlands- en Franstalige school als het internaat, en vertegenwoordigers van de ngo VIA Don Bosco en de gemeenschap van salesianen, namen woensdagmorgen samen het ontbijt. Daarna volgde er een presentatie over het leven van onze patroonheilige en een leerrijke activiteit over wereldburgerschap geleid door mensen van VIA Don Bosco en leerkrachten. ’s Middags schoven de + 150 leerlingen van de 1ste graad met hun begeleiders weer aan voor ‘Belgische frietjes’.

Ook voor alle andere leerlingen is er een feestaccent deze week. Heel de Nederlandstalige school zal deze week van een feestontbijt en frietjes kunnen genieten. In de scholen, maar ook in het internaat is er in de groepen nog ’n extra feestprogramma. In VIA Don Bosco is er een extra vormingsdag rond salesiaanse spiritualiteit, en de gemeenschap van salesianen ontvangt zaterdag de Medewerkers van Don Bosco die er maandelijks voor een bezinningsavond samenkomen. Zij zullen dan samen in een eucharistieviering alle goeds van het gebeuren op de campus samenbrengen en het ter ere van Don Bosco, aan onze. Heer aanbieden.

Terwijl de leerlingen van de Franstalige technisch instituut Don Bosco op de 31ste januari, feestdag om Don Bosco, genoten van een vrije dag, was er voor de leerkrachten, begeleiders en directie een pedagogische studiedag. Luc Tilman (leerkracht) leidde de openingsbezinning met typisch salesiaanse accenten. André van der Sloot (salesiaan te Stokkel) gaf een evangelische toelichting en getuigde over salesiaans engagement.