Sjoefoemi 2022 in 5 sprekende beelden

Sjoefoemi20groepsfoto yk59u2b

Afgelopen weekend vond Sjoefoemi plaats in Bredene. Dat is een tweejaarlijks weekend voor alle (hoofd)animatoren en verantwoordelijken van de speelplein- en vakantiewerkingen van Don Bosco. Omdat het onmogelijk is om het hele weekend in één artikel samen te vatten, blikken we terug aan de hand van vijf sprekende beelden.

1. Bredene is van ons!

Bredene werd door meer dan 300 (hoofd)animatoren, organisatoren en 'helpende handjes' ingepalmd. De grote finale van de competitie vond plaats op het strand, wat deze indrukwekkende foto opleverde. Een stoet van jongeren, op weg naar Bredene strand.

2. "De beker is van ons!"

Sjoefoemi staat in het teken van ontmoeting, uitwisseling, plezier en ontspanning! Maar als er één ding is wat iedere deelnemer écht wil, is het wel de beker van de Sjoefoemi-competitie op zak steken. Dit jaar lukte het Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee om zich - na 15 jaar wachten - tot kampioen te kronen.

3. De beste animatoren zijn van ons!

Wie Don Bosco zegt, weet dat er meer is dan sport en spel. En dat beseffen onze animatoren maar al te goed. Tijdens een prachtige bezinning - het avondwoordje - werd er stil gestaan bij hoe ieder van ons een lichtje voor iemand anders kan zijn, voor iemand die het moeilijk heeft. *Kippenvel*

4. De beste vrijwilligers zijn van ons!

Geen Sjoefoemi zonder de vele vrijwilligers die hun weekend opofferen om het beste van zichzelf te geven. Van 'helpende handjes' die klaarstaan tijdens de opbouw en de opruim tot de kookploeg die driemaal per dag 300 man van heerlijk eten voorziet. Duizendmaal bedankt!

5. De toekomst is van jullie!

Wanneer we de verbondenheid tussen deze animatoren zien, komt er spontaan een glimlach op ons gezicht. Bedankt aan al deze jonge mensen, diegenen die aanwezig waren maar ook diegenen die er niet konden zijn, om iedere zomer opnieuw vrijwillig klaar te staan voor ontelbaar veel kinderen.

Benieuwd naar meer? Via deze link kan je alle foto's van Sjoefoemi 2022 bekijken.