Solar Team bezoekt Sint-Denijs-Westrem: "Unieke belevenis"

Solar 96ji50r

Het schooljaar is nog maar drie dagen ver, maar in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem stond al een eerste activiteit gepland. Het Agoria Solar Team van de KU Leuven kwam er langs met haar zonnewagen.

De school had dit bezoek te danken aan het Monopoly-spel van de 'Innovative Solar Guys'. Dat zijn vijf leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem die vorig jaar de 'Gat in de Markt'-prijs van de Solar Olympiade op hun naam mochten schrijven. De prijs? Een bezoek van het Agoria Solar Team en hun zonnewagen, met de nodige technische uitleg.

Het Solar Team beantwoordde onder meer vragen van de leerlingen.
Het Solar Team beantwoordde onder meer vragen van de leerlingen.

"Leuke ervaring"
"Het is natuurlijk leuk dat we het Solar Team hier mogen ontvangen en iets bij kunnen leren over de zonnewagen", klinkt het bij de 'Innovative Solar Guys', die ook trots hun Monopoly-spel voorstelden aan de andere leerlingen. "Het is tof dat er zoveel interesse is in ons spel, maar vandaag krijgt de zonnewagen toch iets meer aandacht."

De 'Innovative Solar Guys' stelden ook hun Monopoly-spel voor.
De 'Innovative Solar Guys' stelden ook hun Monopoly-spel voor.

"Focus op Marokko"
Ook voor het Solar Team is dit een hele ervaring. "Heel vaak komen we niet op scholen, maar dit is wel leuk om te doen", vertelt Kobe van de KU Leuven. "Het is leuk om onze kennis te mogen delen met deze STEM-leerlingen en zo een inspiratie te kunnen zijn. Na dit bezoek gaan we weer volop focussen op de zonnewagen, want in oktober trekken we naar een wedstrijd in Marokko."

Het bezoek was alvast een unieke belevenis voor de school en vooral voor de 'Innovative Solar Guys' en leerkracht Mark Brutsaert, die zelfs de pers te woord moesten staan.

Een trotse leerkracht Mark Brutsaert voor de camera van AVS.
Een trotse leerkracht Mark Brutsaert voor de camera van AVS.