Spannende eerste schooldag in Haacht: "Maar met sterk team lukt alles"

374341663 920944759418588 4039883065810808516 n
De eerste schooldag startte alvast goed. Zo werden de ouders door de ouderraad getrakteerd op croissants

Tijdens de laatste week van de vakantie moest er door ziekte plots naar een nieuwe directeur worden gezocht voor de basisschool Don Bosco De Puzzel Haacht. Maar wie zoekt, die vindt: de zieke directeur wordt tijdelijk vervangen door juf Greet en juf Mieke die voordien samen in het vijfde leerjaar stonden. Om dat duo te vervangen werd er vervolgens ook nog een nieuwe leerkracht opgetrommeld.

“Het was wel even stressen vorige week”, bekent juf Mieke, “want plots moesten we de school klaarstomen voor die eerste schooldag.” Naast zelf hard te werken – zo hebben ze donderdag nog eigenhandig de nieuwe boomschors op de speelplaats geharkt – konden ze gelukkig op heel veel hulp van het schoolteam rekenen. “Velen hebben zelfs hun laatste vrije dag opgeofferd om alles nog klaar te krijgen”, aldus juf Greet. “Maar met een sterk team lukt alles.”

Het nieuwe schooljaar is dan toch goed van start gegaan, mét een traktatie van de ouderraad. “Ondanks de regen hebben we nog nooit zoveel ouders mogen ontmoeten op deze traktatie die we intussen al voor de derde keer organiseren”, aldus Birgit Van Broekhoven van de ouderraad. “Het is zelfs nog nooit gebeurd dat alle croissants op waren. De ouders waren duidelijk blij om elkaar nog eens te zien.”

Vernieuwingen

De leden van de ouderraad hadden duidelijk zin in het nieuwe schooljaar. “Traditioneel organiseren we drie grote activiteiten om de nodige centjes te verzamelen”, aldus nog Birgit. “De quiz in het najaar, het ontbijt aan huis in het voorjaar en onze medewerking aan Rock Werchter.” Dankzij deze activiteiten kunnen ze de school op tal van manieren financieel steunen.

“We investeren onder meer in de vernieuwing van de speelplaats en in de plaatsing van digiborden”, zegt Birgit. “Momenteel onderzoeken we de mogelijke aankoop van schaduwdoeken. En bekijken we de lijstjes van de leerkrachten. De school zorgt voor essentieel schoolmateriaal, bij ons kunnen ze terecht voor de nice-to-havejes. En ook voor Digitale wolven, een project dat kinderen en jongeren wil helpen om zich voor te bereiden op de digitale wereld van vandaag en morgen, een dure aankoop voor een school, kunnen ze bij ons terecht. We weten wat te doen.”

Auteur: Het Nieuwsblad