Paus brengt speciale groet aan salesianen van Don Bosco

Don20 Bosco20 Feest20 20kopie km9tqb7

Paus Franciscus heeft gisteren in zijn angelustoespraak de Salesiaanse Familie een speciale groet gebracht in verband met de feestdag van Don Bosco, vandaag.

“Aan de vooravond van het feest van de heilige Giovanni Bosco wil ik graag de salesianen en salesiaanse vrouwen groeten, die zoveel goeds doen in de Kerk. Ik heb de mis gevolgd die in het heiligdom van Maria Hulp der Christenen (in Turijn) werd opgedragen door rector Ángel Fernández Artime, en ik heb met hem voor iedereen gebeden. We denken aan deze grote heilige, vader en leraar van de jeugd. Hij sloot zich niet op in de sacristie, hij sloot zich niet op in zijn spullen. Hij ging de straat op om jongeren te zoeken, met de creativiteit die hem kenmerkte. Gelukwensen aan alle salesianen”, zei Franciscus, die in zijn jeugd in Argentinië op een salesiaanse school zat.

De paus bracht ook een speciale groet uit aan de katholieke jongeren van zijn diocees, die tijdens zijn toespraak ballonnen oplieten. “Met genegenheid groet ik de jongens en meisjes van Katholieke Actie in het Bisdom van Rome. Ze zijn hier als een groep. Beste jongeren, ook dit jaar zijn jullie, vergezeld van jullie ouders, opvoeders en assisterende priesters, gekomen - een kleine groep, want pandemisch - aan het einde van de Karavaan voor de Vrede.”