Speelplein DBOH organiseert PK Muurke Klop

Sjoefoemi 378

Op zaterdag 30 maart 2024 organiseert Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee het evenement ‘Halte 12’ aan het Blauwputplein in Kessel-Lo. Een bruisende dag vol ontspanning, vertier en ontmoeting, maar ook met een competitief randje. Er wordt namelijk het provinciaal kampioenschap Muurke Klop georganiseerd. En daarmee helpt het kwetsbare kinderen ...

Het is de eerste keer dat Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee dit speciale kampioenschap mag organiseren. “Muurke Klop, zeeën, kaatsen ... Hoe je het ook noemt, sinds jaar en dag verzamelen heel wat kinderen zich op speelplaatsen om te strijden voor de titel van kampioen van de speeltijd”, vertelt Maarten Demin, een van de organisatoren. “Als doorwinterde jeugdwerking zijn ook wij gepassioneerd door deze gelaagde en uitdagende sport. Hoe kunnen we deze eeuwenoude sport beter vieren dan samen met Muurke Klop VZW het enige echte Vlaams-Brabantse kampioenschap te organiseren? Op zaterdagnamiddag 30 maart zullen we weten wie zich voor minstens een jaar Vlaams kampioen Muurke Klop mag noemen.”

Sociaal tarief

Naast het PK Muurke Klop omvat 'Halte 12' nog een scala aan boeiende activiteiten waaronder een rommelmarkt, een benchpress-competitie, diverse animatie en muzikale optredens. “Het belangrijkste doel van 'Halte 12' is niet alleen om een dag vol plezier te bieden, maar ook fondsen te werven voor het sociaal tarief van ons speelplein. Dit fonds is bedoeld om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen, zodat hun kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten van het speelplein.”

De naam 'Halte 12' is afgeleid van de gratis busdienst die Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee iedere zomer voor haar kinderen organiseert. Deze busdienst brengt kinderen gratis van en naar het speelplein. De twaalfde halte van is een van de populairste haltes en bevindt zich recht voor het Blauwputplein in Kessel-Lo.

Praktische informatie

Het evenement gaat door op zaterdag 30 maart 2024 aan het Blauwputplein in Kessel-Lo. Het start om 10 uur met het provinciaal kampioenschap Muurke Klop en gaat door tot 22 uur. Toegang is gratis. Meer info kan je vinden op de pagina van het Facebook-evenement. De organisatie kijkt ernaar uit u te verwelkomen op 'Halte 12' voor een onvergetelijke dag!