Speelplein Groene Zone laat zich niet stoppen door corona

Speelplein 3fayipp

Tussen de zomers in houden de animatoren van speelpleinwerking Groene Zone graag contact. Dit om de volgende zomer voor te bereiden, maar ook om elkaar te blijven zien, een spel te spelen of wat bij te praten. Dat is dit jaar echter niet zo vanzelfsprekend.

Maar dat is buiten de hoofdanimatoren van Groene Zone gerekend. Ook ten tijde van corona proberen ze de betrokkenheid met de werking hoog te houden en de animatoren de kans te geven om contact te houden. Zo werden er onlangs enkele online spellen georganiseerd. Er werd samen gequizd en in teams werden online puzzels opgelost en opdrachten volbracht. Er werden zelfs heuse ‘mystery boxes’ aan huis geleverd. Daarin zaten bijvoorbeeld ingrediënten waarmee ze een geheim recept moesten bereiden! Of enveloppen met raadsels en tips in die konden helpen bij het ontdekken van de stappen in het recept! Tenminste als je de informatie samen ontrafelde met je team! Verder verschijnen er geregeld online challenges gedurende heel januari in de facebookgroep om de blokkers een korte welverdiende pauze en wat fun en steun de bieden!

Dit is een fijn voorbeeld van hoe jongeren zich niet laten tegenhouden om elkaar te blijven zien en samen plezier te maken! Maar hopelijk toch snel weer in persoon en bij voorkeur op het speelplein zelf!