Don Bosco kun je nooit genoeg vieren. Tijdens de kerstexamenperiode lieten we de internen brainstormen over het Don Boscofeest. Ze kregen de kans om een activiteit op verplaatsing uit te zoeken die ze niet zomaar in hun eentje of met een klein groepje zouden durven te kiezen. Op zijn minst een uitdaging voor hen, maar niet in het allerminst voor mezelf ook! Ze wilden met de voltallige meerderheid naar een trampolinepark. We kozen Jumpsky te Lochristi.

We begonnen te feesten op 24 januari, want Don Bosco wil altijd 4 elementen in een feesteditie. Samen in de kapel met de gemeenschap lieten we ons inspireren door de manier hoe Don Bosco mensen graag zag en daardoor leerde graag zien. We vereeuwigden de positieve vibe op hartjes en we hingen ze zichtbaar op. Daarna was het festa italiana met pizza’s à volonté. Of je nu 90 bent of 6, de Italiaanse lekkernijen gingen er bij iedereen vlot in.

Het ontspanningsluik volgde op 31 januari: toen trokken we samen naar Lochristi. Geen uitdaging was ons te groot. Noch de internen, noch de opvoedsters, noch de vrijwillige begeleiders uit het hoofdmoniteam van Groene Zone lieten zich onbetuigd in het verleggen van grenzen. Een smakelijke pasta en ijsje smaakten daarna nog meer toen de begeleiding van Jumpsky en de buschauffeur eencomplimentje gaven voor de fijne groep. Hey, Don Bosco, jij bent welkom...niet tot volgend jaar, maar tot morgen op ons internaat waar we samen leven, groeien, bidden en spelen!