Straffe prestatie van Don Boscoleerlingen in Wiskunde Olympiade

Robbe pjlvax8

Milan Pickavet, Linde Haesaert (Don Bosco Zwijnaarde), Robbe Modrie (Don Bosco Halle) en Nand Vanderstukken (Don Bosco Haacht) zetten dit jaar een uitzonderlijke prestatie neer. In de Vlaamse Wiskunde Olympiade en de Junior Wiskunde Olympiade behaalden de Don Boscoleerlingen schitterende resultaten.

Twee keer top twee
Linde Haesaert van Don Boscocollege Zwijnaarde behaalde een knappe tweede plaats in de Junior Wiskunde Olympiade en ook Milan Pickavet zette een topprestatie neer. De leerling van Don Bosco Zwijnaarde was voor het vierde jaar op rij finalist en werd dit keer tweede. Milan mag dankzij zijn prestatie deelnemen aan de International Mathematical Olympiad (IMO) in Oslo.

Bij de beste 12 van de 24.000 deelnemers

Tijdens de officiële proclamatie van de Vlaamse Wiskunde Olympiade haalde Robbe Modrie (5 TIW, Don Bosco Halle) de derde prijs binnen. Hij kan het zelf nauwelijks geloven, maar zijn leerkracht Tom Amijs was overtuigd van zijn kans. Aangezien er meerdere laureaten met goud, zilver & brons waren, behoort Robbe bij de twaalf beste leerlingen van Vlaanderen. Begin januari zijn er meer dan 24.000 leerlingen gestart tijdens de eerste ronde van de VWO. De finalevragen zijn van een heel hoog niveau, met andere woorden: dit is een heel sterke prestatie.

Brons én een eervolle vermelding
Nand Vanderstukken zit in het derde jaar natuurwetenschappen in Don Bosco Haacht en sleepte een prachtige derde prijs in de wacht op de Junior Wiskunde Olympiade. Hij kreeg bovendien een bijzondere vermelding, want hij behaalde de beste score als leerling uit het derde jaar. Een hele knappe prestatie als je weet dat slechts 73 van de meer dan 10.000 deelnemers uit de tweede graad naar de finale mochten.