"Streng optreden nauwelijks nodig door wederzijds respect"

Hoboken j7kxlwe

In Don Bosco Hoboken zijn dit schooljaar 25 nieuwe leerkrachten gestart. Een informeel gesprek met een van hen leverde een heel mooie getuigenis op die we graag met u delen.

"De vierde schoolweek zit erop en alles komt op dreef", klinkt het op de sociale media van Don Bosco Hoboken. "Iedereen vindt zijn draai, zijn tempo. Er zijn dit jaar 25 nieuwe leerkrachten gestart die wij binnenkort aan jullie voorstellen. Wij spraken al informeel met een nieuwe leerkracht en wat was dat een hartverwarmende babbel. Het was iemand die van een andere school kwam. Een school die richtingen aanbiedt zoals je die bij ons ook kan volgen.

Die man had een beetje schrik om de overstap naar onze school te zetten omdat onze school zogezegd een minder goede naam zou hebben. ‘Mijn vorige school had wel een goede naam', zei hij, ‘maar nu ik hier lesgeef vallen mij een aantal dingen op.’ ‘Vertel’, vroegen wij nieuwsgierig. ‘Wel', zei hij, ‘hier is de band tussen de leerlingen en de leerkrachten veel hechter. Jullie zijn minder streng maar de leerlingen gedragen zich over het algemeen beter. Het is alsof er hier een wederzijds respect is, waardoor streng optreden nauwelijks nodig is. Wij waren strikter en de leerlingen werden daar opstandiger van.’

Wij keken met grote ogen naar die man, knikten en voelden ons trots, want het was wat wij al jaren voelden."