Strijd om titel van 'Homo Agri Viridis' in DB Groenveld

1801d0f2 2c47 4ffe 9093 52540e7695d6
Tijdens de pedagogische studiedag stond de Homo Agri Viridis centraal

Op dinsdag 14 november stond er in Don Bosco Groenveld een pedagogische studiedag op het programma. Niet speciaal zou je denken? Toch wel! De school ging namelijk op zoek naar de Homo Agri Viridis. De wat?! In deze intro alvast een tip: kennis van het pedagogisch project en van de geschiedenis van de school konden de deelnemers helpen.

"Agri Viridis is Latijn en betekent Groen Veld", zeggen Kathleen en Helene, directeurs van de school. "Twintig jaar geleden werd de naam van de school (toen nog Virgo Amabilis) gewijzigd en werd ze officieel Don Bosco Groenveld gedoopt. Dat jubileum wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan ... In de voormiddag volgden de collega's workshops, daarna lunchten we samen en om 13 uur stipt kon de strijd om de titel Homo Agri Viridis losbarsten."

Vakkundige jury

Precies 88 collega’s stonden aan de start van een ware afvalrace. "Kennis van het pedagogisch project, de geschiedenis van de school, behendigheid, veerkracht, verbeterkunde en vele andere vaardigheden werden getest in twaalf verschillende spelen", legt Helene uit. "De vakkundige jury, waarin ook het schoolbestuur en de pedagogische begeleidingsdienst waren vertegenwoordigd, verwees na elk spel afvallers naar de supporterszone. Wie in het finalespel de meeste collega’s met juiste naamsticker in zijn of haar kamp wist te brengen, won de titel."

20231114 150844 1
88 collega’s stonden aan de start van een ware afvalrace

Jeroen Boeckx, sinds 2006 actief op de school, mag zich voortaan Homo Agri Viridis noemen. "Hij geeft LO, PAV en ICT, werkte een tijdje op het secretariaat, is lid van het CPBW en was ook vele jaren een trekker in de werkgroep Don Boscofeest. Een echte allrounder en verdiende winnaar, afgezien van de geruchten dat er vals werd gespeeld", lacht Kathleen. De dag werd feestelijk afgesloten met een dessertenbuffet.