Studenten UCLL welkom in 'Oratorio di Oud-Heverlee'

Studerende20studenten 8ngrzyt

In de gebouwen van de Salesianen van Don Bosco in Oud-Heverlee was het deze week soms raar opkijken. Overal waar je keek waren jongeren te zien: in de gangen, in de toneelzaal, op de sportvelden en zelfs… in de kapel. Of hoe het oratoriocriterium van Don Bosco even volledig tot leven kwam in Oud-Heverlee.

Het oratorio van Don Bosco bestaat uit een juiste verhouding van vier essentiële criteria: een thuis, een speelplaats, een school en een kerk/parochie. Voor de exacte betekenis en invulling verwijs ik je met plezier door naar pagina's 26-27 in de vorige editie van Don Bosco magazine. Indien de afbeelding moeilijk leesbaar is, kan je de online versie van het magazine hier vinden. Via deze link kan je ook nog steeds gratis inschrijven. (lees verder onder foto)

Studeren in de kapel, ontspannen in het groen
Even iets dieper ingaan op de aanwezigheid van deze jongeren in Oud-Heverlee: hogeschool UCLL mocht van de gebouwen gebruik maken om examens af te nemen (mondeling en praktijk) en de studenten de nodige voorbereidingen te laten treffen. Toch mooi om te zien hoe het oratoriocriterium ook nu nog steeds aanwezig is. Jongeren die welkom zijn in een salesiaans huis (thuis) om te studeren en zelfs examen af te leggen in het koffielokaaltje (school). Waar? Waar ze een plekje kunnen vinden. Of dat nu de sportvelden zijn - al werden die toch voornamelijk gebruikt om te ontspannen - (speelplaats) of de toneelzaal. Zelfs de kapel doet dienst voor de jongeren. Toch maar even een schietgebedje (kerk/parochie) doen voor een goed resultaat?