Studiedag met Ierse provinciaal Eunan McDonnell

EUNAN20 MCDONNELL d8a0o2k

Op 11 juni 2022 organiseert Don Bosco Vorming & Animatie een studiedag met Eunan McDonnell in Oud-Heverlee. Deze Ierse Salesiaan is op dit moment provinciaal van de Salesianen van Don Bosco in Ierland en publiceerde verschillende werken over de spiritualiteit van Franciscus van Sales.

Tijdens zijn bezoek zal Eunan McDonnell een lezing geven over de spirituele affiniteit tussen Franciscus van Sales en Don Bosco. "Don Bosco heeft aan verschillende van zijn initiatieven en werken de naam van Franciscus van Sales gegeven of deze naam eraan verbonden via het bijvoeglijk naamwoord ‘salesiaans’, afgeleid van de heilige bisschop van Genève", klinkt het bij Don Bosco Vorming en Animatie. "De sociëteit, onder de naam van de H. Franciscus van Sales wordt officieel opgericht in december 1959. Op basis van deze gegevens past het om ons volgende vragen te stellen: Waarom heeft Don Bosco Franciscus van Sales gekozen? Vanwaar zijn voorliefde voor deze heilige? Is het een bewuste keuze of berust dit op een toevallige samenloop van omstandigheden? Heeft Franciscus van Sales de pedagogische aanpak en spiritualiteit van Don Bosco beïnvloed? Indien ja, in welke mate en in welke zin? Franciscus van Sales overleed dit jaar 400 jaar geleden (28 december 1622). Een ideale aanleiding om ons over deze vragen te buigen."

Eunan McDonnell
Eunan McDonnell beëindigde in 1994 zijn studies theologie aan de salesiaanse universiteit te Rome. Daarna onderrichte hij spiritualiteit en theologie in Ierland en Ethiopië. Hij publiceerde verschillende werken over de spiritualiteit van Franciscus van Sales. Op het ogenblik is hij provinciaal van de salesianen van Don Bosco in Ierland. De lezingen zijn in het Engels, maar een Nederlandse vertaling is beschikbaar.

Programma en inschrijving

09.45 Onthaal
10.15 Eerste referaat: De spirituele affiniteit tussen Franciscus van Sales en Don Bosco: salesiaanse invloeden
11.15 Pauze
11.30 Gelegenheid tot vragen stellen
12.30 Middagmaal
14.00 Tweede referaat: De spirituele affiniteit tussen Franciscus van Sales en Don Bosco: spiritualiteit van preventie
15.00 Gelegenheid tot vragen stellen
15.45 Afronding

Zaterdag 11 juni 2022
van 9.45 uur tot 16.00 uur
Don Boscolaan 15, 3050 Oud-Heverlee (België)

Inschrijven voor 4 juni 2022 via vormingenanimatie@donbosco.be