Succesvolle quiz ten voordele van CKG-kamp

JE QUIZ DONC JE SUIZ 2023 27
De zaal in Don Bosco Kortrijk zat helemaal vol

Op zaterdag 18 maart organiseerde het CKG Don Bosco Kortrijk de allereerste editie van de 'JE QUIZ DONC JE SUIZ-quiz'. Deze opbrengst van de quiz wordt gebruikt voor het jaarlijkse zomerkamp in de Ardennen met kinderen van het CKG.

"De quiz was een denderend succes", vertelt Bert Wylin, één van de organisatoren. "We hadden onze limiet op 40 teams gezet, maar sloten zelfs af op 43 ingeschreven teams! Een mooie zaal vol dus in het gastvrije Don Boscocollege van Kortrijk. Onze ambities waren ook niet min, want we gingen voor een digitale quiz. Elk team beschikte over een computer met internetverbinding én automatische verbetering en de quiz-rondes stonden in het teken van het kampleven: sport en spel, de Ardennen, kamp-eten en zelfs een spirituele ronde over de avondwoordjes!"

Mooie opbrengst

"Met een klein kernteam hadden we de quiz tot in de puntjes voorbereid: de vragen, de inkleding, de presentatie, de catering, enzovoort. Op de avond zelf konden we op onze hele leidingsploeg (team van vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van het CKG-kamp) rekenen. De opbrengst van de avond, ruim € 2.500, gaat uiteraard integraal naar ons jaarlijks zomerkamp. We hebben jaarlijks ongeveer € 6.000 nodig, dus de quiz maakt echt wel een verschil."

Auteur: Tim Bex