Succesvolle tweede editie van CKG-quiz: "Goed doel steunen"

Schermafbeelding 2024 03 28 om 10 18 38
Een volle zaal voor de tweede editie van de CKG-quiz

Op zaterdag 16 maart vond de quiz van het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) Don Bosco voor de tweede keer plaats. Er waren maar liefst 39 teams ingeschreven en ook Don Boscobasisschool Kinderland Kortrijk was met drie ploegen aanwezig.

"Na een warm onthaal door de CKG-medewerkers kon de quiz beginnen", vertelt Heidi, leerkracht van Don Bosco Kinderland. "Iedere tafel was voorzien van een laptop en een ‘dorstkaart'. Een drankje en hapje waren dan ook nodig om de hersenen scherp te houden. De quiz begon, zeven rondes lang! De vragen waren moeilijk, maar toegankelijker dan vorig jaar."

Deelnemen is belangrijker dan winnen en de zege ging dan ook niet naar een 'Don Bosco-ploeg'. Met een 10de, 16de en 23ste plaats deden de Kinderlandploegen het echter niet slecht. De zege ging naar team Okapi uit Oost-Vlaanderen. "We mogen terugblikken op een goed georganiseerde avond met leuke vragen, doordenkertjes en parate kennis", besluit Heidi. "En vooral: door onze deelname steunden we allen een goed doel, namelijk het CKG-zomerkamp!"