‘Summer Exchange of Animators’ - mogelijk door Don Bosco Stichting

Schermafbeelding202018 05 0720om2010 05 25 aijnnui

Het is dankzij de financiële ondersteuning vanuit de Don Bosco Stichting datdit leerrijk en boeiende jongerenproject kan plaatsgrijpen. Wat enkel mogelijk is dankzij de vele sympathisanten die aan de Don Bosco stichting op geregelde tijdstippen een gift of schenking doen.

De Summerschool of animators is een Europees vormingsproject voor jeugdwerkers (17 -30 jaar) uit de Don Boscowereld. 27 jongeren uit 12 Europese landen zullen deelnemen aan de training en verdiepen zich verder in de aspecten van lokaal en internationaal Salesiaans jeugdwerk.

Onder leiding van een ervaren trainersteam zullen de Europese jongeren uitwisselen en gevormd worden omtrent Don Bosco spirit in het jeugdwerk, Safeguarding in het jeugdwerk, Jeugdwerkmethodieken en goede praktijkvoorbeelden en omgaan met diversiteit in het jeugdwerk. Door te leren van elkaar en van hoe andere organisaties werken kan de kracht van het nationale en Europese Don Bosco jeugdwerk alleen maar groeien.

Het project zal plaatsvinden van zondagavond 1 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018 in de Hoge Rielen in Kasterlee.

Ook een steentje bijdragen aan Don Boscoprojecten voor en door jongemensen, én met fiscaal attest? Surf naar www.vriendenvandonbosco.be.