(T)huis vol talent: "Geslaagde dag vol creatieve workshops"

Vremde gu3nxwv

In het Jongenstehuis Vremde, dat deel uitmaakt van Jeugdhulp Don Bosco Antwerpen, werd in maart het feest van Don Bosco gevierd. Vanwege de aanhoudende coronaperikelen koos men ervoor het feest uitgesteld te vieren en dat bleek een goede beslissing, want het werd een groot succes.

“Het feest van Don Bosco wordt hier in Vremde altijd groots gevierd, dus leek het ons beter om het uit te stellen naar maart”, vertelt Pieter Mertens, adjunct-directeur van Jeugdhulp Don Bosco Antwerpen. “Ons thema dit jaar is (T)huis vol talent, dus het leek ons ook vanzelfsprekend om rond dit thema te gaan werken op deze feestdag. Op het programma stonden verschillende out-of-the-box workshops met als doel om onze jongeren nieuwe talenten te laten ontdekken.”

Van pottenbakken tot hypnose
Bij die tien workshops onder meer pottenbakken, hypnose en kickboxen. “De jongeren mochten twee activiteiten kiezen om uit te proberen”, gaat Pieter verder. “Wat me opviel, is dat een aantal jongeren bij wie het vaak moeilijk is om interesse op te wekken, opeens hun focus en passie vonden. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan één van onze jongeren die helemaal opging in het pottenpakken en een prachtig potje afleverde.”

"Dit is een concept waar we zeker mee verder willen"

Wat ook fijn was, is dat een aantal van de begeleiders zelf nog in het jongenstehuis hebben gezeten. “Dat creëerde natuurlijk een band. Al bij al was het een heel geslaagde avond en is dit een concept waar we zeker mee verder willen in de toekomst”, besluit Pieter.

Foto's van de dag kan je hieronder bekijken.