't Kinderkasteeltje wordt omgetoverd in heuse boerderij

Biggetjes p6c2h43

In Kinderdagverblijf 't Kinderkasteeltje was het raar opkijken toen er opeens varkentjes, geiten, kippen en een pony het domein inpalmden. Of toch niet, want het had allemaal te maken met de fameuze 'Boerderijdag' van de organisatie van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen.

Kinderdagverblijf 't Kinderkasteeltje maakt deel uit van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen en wil haar kinderen ontplooiingskansen, steun en verbondenheid bieden. "In ons kinderdagverblijf stimuleren we de ontwikkeling van kinderen door gericht op zoek te gaan naar nieuwe spelelementen en activiteiten die dicht bij de leefwereld en de interesses van de kinderen liggen", vertelt coördinator Inge Vande Vyvere. "We kiezen daarom voor een gevarieerd spelaanbod waarbij we rond vier domeinen werken: 'ik en de ander', 'communicatie en expressie', 'lichaam en beweging' en 'verkennen van de wereld'."

Biggetjes op bezoek en een rit met de tractor
Een activiteit die mooi binnen die visie past, is de jaarlijkse 'Boerderijdag'. "Een keer per jaar gaan we met de oudste peuters naar de kinderboerderij én brengen we de boerderij bij ons binnen om ook de kleinsten kennis te laten maken met verschillende diertjes", gaat Inge verder. "We werken hiervoor graag samen met de mama's en de papa's. Niet alleen ondersteunen zij ons om het bezoek aan de boerderij mogelijk te maken; het is ook dankzij de papa van een van onze kinderen dat enkele biggetjes een tijdje bij ons konden verblijven. De hele week stond namelijk in het teken van 'De Boerderij'. Zo kwamen er ook twee kippen, een pony, twee geiten en een hond op bezoek. Tot slot konden onze kinderen ook nog een ritje maken met een grote tractor en konden ze de hele week met hooi spelen. Het werd een onvergetelijke gebeurtenis voor jong en oud en iedereen leerde flink wat bij over de boerderij en haar dieren."