Techniek en duurzaamheid centraal in Don Bosco Helchteren

Zitbank vvz980i

Don Bosco Helchteren werd door de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen (VCOV) als voorbeeld gekozen voor techniek en duurzaamheid op de speelplaats.

Wat zeker terecht is, want op de speelplaats van Don Bosco Helchteren gaan techniek en duurzaamheid hand in hand. "Je vindt er onder meer een zitbank met zonnepanelen waar leerlingen hun gsm kunnen opladen, een ondergrondse regenwaterput waarvan het water gebruikt wordt voor de wc’s en een zelfgemaakte voetbalkooi", klinkt het bij de school. "Daarnaast zijn er ook twee zelfgemaakte moestuinen die de speelplaats sieren. Deze moestuinen worden onderhouden door de leerlingen van de eerste graad en de groenten worden ook verwerkt tijdens de lessen. Daarnaast staan er op de speelplaats een aantal zelfgemaakte bijenhotels, enkele zelfgemaakte banken van hout en drie zelfgemaakte buitenklassen."

Meer rust en zinvolle invulling
Heel wat leuke nieuwigheden die ook de motivatie van de leerlingen ten goede komen. "Het schoolteam merkt dat de leerlingen genieten van de vernieuwingen aan de speelplaats: zo komen ze meer tot rust tijdens de speeltijd. In de voetbalkooi wordt ook een competitie georganiseerd, dit geeft de leerlingen dan weer een zinvolle invulling van hun speeltijd."