Tijdens de retraite ging een wereld van menselijke nabijheid voor ons open

20181010 151650 ryastss

Onze bejaarde zusters van de gemeenschap in Wijnegem hielden begin oktober een retraite in samenzijn met Willy Gunst, sdb.

Willy Gunst, salesiaan uit Wilrijk, gaf voedsel aan onze bezinning. Vertrekkend vanuit de perikoop uit het Evangelie volgens Lucas (6, 12-22), waar we Jezus volgen in zijn nachtelijk gebed, zijn keuze van de twaalf en zijn ontmoeting met een groot aantal discipelen, heeft Willy voor ons de ‘driepikkel’ van het religieus leven afgeleid: gebed, gemeenschap en zending.

In de twee volgende conferenties behandelde hij kort en bondig, diep en grondig de onderwerpen: ‘ons bidden’ en ‘stappen naar gemeenschap’. Omdat het zo praktisch en salesiaans overkwam, klonk het overtuigend als een persoonlijk getuigenis, en werden wij er sterk door aangesproken. Op uitnodiging van een medezuster, kwamen we daarna samen om elkaar mee te delen wat ons getroffen heeft. En ervaring van sterkere gemeenschapverbondenheid. Donderdag was onze laatste ontmoeting met Willy in het kader van de retraite. Deze keer was hij niet alleen. Corneel uit de Ark mocht hem steunen bij zijn getuigenis over de Ark. We dachten spontaan aan Henry Nouwen met Adam. Een wereld van menselijke nabijheid ging voor ons open. Een verrijking als een oproep.

Het heeft ons deugd gedaan.