Tuingereedschap voor straatkinderen in Congo gezocht

Eric20meert p8c059z

Aangezien de kerstmarkten dit jaar niet kunnen doorgaan, zocht Wilfried Meert naar een alternatief om zijn broer Eric een hart onder de riem te steken. Eric Meert werkt in Congo met straatkinderen en kan financieel wel een duwtje in de rug gebruiken om de kansarme jongeren te helpen.

“We leven weer naar het einde van een jaar toe. De voorbije maanden van 2020 zullen we niet snel vergeten. De beelden van de coronapandemie in ons land en over de hele wereld staan in ons geheugen gegrift”, klinkt het bij Wilfried Meert. “Wat zal de toekomst brengen? We hopen allemaal op een vaccin. Veel mensen verlangen terug naar het oude ’normaal’. Wat ze daar dan precies mee bedoelen, is soms niet duidelijk.”

Jongeren een kans geven
“Graag hadden wij dit jaar ook aan de kerstmarkten willen deelnemen, maar corona heeft daar anders over beslist”, gaat hij verder. “We willen broer Eric graag een hart onder de riem steken met een mooi kerstgeschenk. De Warmste Week is reeds van start gegaan en ook dat initiatief zit in een andere jasje. Wij zamelen dit jaar tuingereedschap in voor de straatkinderen van Congo. Al een paar jaar krijgen wij van een Belgische firma de niet-verkochte zaden cadeau. De straatkinderen krijgen elk een stukje grond en mogen die zelf bewerken. De opbrengst mogen ze op straat of op de plaatselijke markt zelf aan de man brengen. Hun tuingereedschap is echter niet meer in goede staat en daarom zamelen we dit jaar tuingerief in tijdens de maand december. Op deze manier helpen we mee om kansarme jongeren een kans te geven om later een plaats te vinden in de maatschappij. Je kan het materiaal steeds in een Don Boscohuis achterlaten op naam van ‘Wilfried Meert – Oud-Heverlee’ of bij de familie Meert in Sint-Pieters-Leeuw.”

Je kan ook financieel steunen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Wilfried via wilfried.meert@donbosco.be.