Twee nieuwe stafmedewerkers bij Jeugddienst Don Bosco

MC6 251xv5e

Bij Jeugddienst Don Bosco lopen sinds kort twee nieuwe gezichten rond. Lien staat in voor het internationaal vrijwilligerswerk, Dries is stafmedewerker administratie en praktische ondersteuning. Ze stellen zich kort even voor.

Lien Vanhecke – stafmedewerker internationaal vrijwilligerswerk
“Hallo, ik ben Lien uit Boutersem. Van jongs af aan heb ik in de scouts gezeten en ik ben ook twee jaar leiding geweest, ook bij Akabe. Werken met kwetsbare jongeren vond ik altijd al erg boeiend. In het vijfde middelbaar wist ik al dat ik sociaal-cultureel werk wilde studeren en dat heb ik ook gedaan. Na mijn studies heb ik nog een banaba internationale samenwerking Noord-Zuid gedaan. Voor mijn stage ben ik naar Brazilië getrokken, waar ik in een sociaal-educatieve organisatie heb gewerkt. Na mijn banaba heb ik een jaar als vrijwilligster gewerkt in een jeugdcentrum in Barcelona. Ik werkte er rond internationale mobiliteit en ondersteunde een begeleidingstraject voor jongeren die op uitwisseling gingen naar het buitenland.”

“Mijn terugkeer naar België vond ik moeilijk. Nadat ik bij verschillende gastgezinnen leefde, had ik hier geen netwerk meer. Ik heb vrij lang naar werk gezocht en ben dan begonnen bij jongerenwerking Den Tube. Als projectverantwoordelijke zette ik activiteiten op om de sociale cohesie tussen buurtbewoners van De Bruul en de jongeren te vergroten. Maar toen het coronavirus kwam, viel dat project stil. Toen ik de vacature van Jeugddienst Don Bosco zag, wist ik meteen dat dat dé job was. Die stond op mijn lijf geschreven. Ik ga mijn best moeten doen om in de voetsporen van Fonny te treden, maar ik ga mijn best doen. Ik zie het helemaal zitten!”

Dries Verbinnen – stafmedewerker administratie & praktische ondersteuning
“In de zomer kwam ik al regelmatig naar het speelplein van Don Bosco Oud-Heverlee, dus ik kende de Jeugddienst al. Mijn vriendin was ook animator en pleinleiding op speelplein Groene Zone. Zelf ben ik geëngageerd in het jeugdwerk bij Scouts en Gidsen. Vier jaar als leiding en sinds dit jaar als ondersteuner voor de gouw Oost-Brabant. Na het uitproberen van enkele studierichtingen ben ik op zoek gegaan naar werk en kon ik aan de slag als kinderverzorger voor kindjes met een mentale beperking bij Woudlucht. Daarnaast ondersteunde ik ook de leerkrachten in de klas. Ik amuseer me altijd goed als ik met kinderen kan werken.

“Bij Jeugddienst Don Bosco heb ik nieuwe functie. De bedoeling is dat ik de taken van andere stafmedewerkers verlicht door praktische ondersteuning te bieden. Zo kunnen zij zich meer op hun kerntaak focussen. Ik heb ook nog een tweede job: voor- en naschoolse opvang in een school in Blanden. Ik begin daar om 7 uur ’s ochtends. Om 8.30 uur vertrek ik naar de jeugddienst en als mijn taken hier gedaan zijn, fiets ik weer naar de school om het daar over te nemen. Het is fijn dat ik mijn uren bij de jeugddienst zo kan plannen dat deze twee halftijdse jobs combineerbaar zijn. Op een week heb ik drie drukke dagen en twee dagen waarop ik toch nog tijd heb voor privézaken.”