Twee oud-leerlingen van Don Bosco Kortrijk publiceren een boek

Typing 690856 1280 7gycvf2

Korneel De Rynck schreef het boek "Vroeger was alles Anders" waarin hij zijn lezers meeneemt naar de tijd van 'de jaren stilletjes'. Elwin Hofman schreef samen met Wannes Dupont en Jonas Roelens het boek "Verzwegen Verlangen". Korneel en Elwin zijn oud-leerlingen van Don Bosco Kortrijk.

Vroeger was alles Anders

Op zijn website schrijft Korneel De Rynck dit: "Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend. Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? ‘Vroeger was alles anders’ reconstrueert in woord en beeld het leven aan het einde van de jaren vijftig. Het brengt voor even de oude tijd, de jaren stillekes, terug."
Uitgeverij Angèle

Verzwegen Verlangen

In de Standaard van 12 november verscheen een bijdrage van Elwin Hofman in de reeks 'Wereldgeschiedenis van Vlaanderen' over het einde van de gerechtelijke folterpraktijken anno 1792. Elwin is postdoctoraal onderzoeker voor het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. In 2017 publiceerde Elwin samen met twee co-auteurs het eerste geschiedkundig naslagwerk van homoseksualiteit in ons land: “Verzwegen verlangen”.
Uitgeverij Vrijdag

Bron: Schakel, Nieuwbrief oud-leerlingenbond Don Bosco Kortrijk