Tweedaags spiritueel arrangement in Salesiaanse sferen

Schat20van20 Simpelveld kpzij0a

Benut een unieke kans om in Zuid-Limburg te verblijven en dit te combineren met een bezoek aan twee prachtige musea met onder andere een bezoek aan de tentoonstelling over Franciscus van Sales in Simpelveld.

Dit jaar is het 400 jaar geleden sinds het overlijden van Franciscus van Sales. Deze bisschop van Genève en Annecy werd in 1665 heilig verklaard door paus Alexander VII en wordt gezien als de grootste inspiratiebron van Don Bosco.

Klaar voor een onderdompeling in de spiritualiteit van Van Sales? Het tweedaagse arrangement ziet er als volgt uit:

Het programma

 • u rijdt in de ochtend in uw eigen tempo naar Zuid-Limburg
 • u komt tussen 14 en 15 u aan in Vaals bij het (beelden)museum aldaar. Dan begint uw arrangement met een ontvangst met koffie/thee en Limburgse vlaai
 • aansluitend bezoekt u het museum met meer dan 200 heiligen van 1 tot 3,5 meter
 • daarna bent u vrij om een wandeling te maken door het aangrenzende park en bos of een andere activiteit naar keuze (bijvoorbeeld het nabijgelegen drielandenpunt)
 • tussen 18 en 19 u wordt voor u een driegangenmenu geserveerd in museumcafé ‘de Zwarte Madonna’ (naast het beeld van Franciscus van Sales); bij het driegangenmenu is een heerlijk glas witte wijn uit de geboortestreek van onze heilige inbegrepen
 • na het diner gaat u richting Simpelveld en kunt u uw intrek nemen in het gastenverblijf van het voormalige klooster van de Zusters van het Arme Kind Jezus; u slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer, voorheen slaapgelegenheid van de zusters. In het gastenverblijf kunt u zelf koffie of thee maken; andere consumpties kunt u meenemen.
 • de volgende dag wordt vanaf 8.30 u het ontbijt geserveerd in de lunchroom van de plaatselijke warme bakker op 250 meter lopen van het gastenverblijf; op zondag krijgt u het ontbijt op uw logeeradres
 • om 11.00 u (op zaterdag en zondag om 13.00 u) gaat ‘Museum de Schat van Simpelveld’ open. U bezoekt de speciale tentoonstelling over Franciscus van Sales en u hebt de gelegenheid om de vaste collectie van het museum te bewonderen
 • Halverwege of ter afsluiting van uw bezoek wordt u weer getrakteerd op Limburgse vlaai met een kopje koffie/thee Wie dit arrangement boekt ontvangt een aantal vouchers die men zelf kunt afdrukken op een A4 en overhandigen bij de verschillende gelegenheden; desgewenst sturen we een gedrukt exemplaar op.
 • U ontvangt vouchers voor:
  • koffie/thee en vlaai museum Vaals
  • toegangsbewijs museum Vaals
  • driegangendiner museumcafé Vaals
  • ontbijt bij Harrydewarmebakker in Simpelveld (of op zondag op logeeradres)
  • toegangsbewijs Museum de Schat van Simpelveld met expositie Franciscus van Sales
  • koffie/thee en vlaai museum Simpelveld

Voor de toegang tot het gastenverblijf voor de overnachting ontvangt u via uw telefoon een app, waarmee u zelfstandig de buitendeur kunt openen.

Kosten en boeken
Kosten voor het totale arrangement bedragen 95 euro. Voor een tweepersoonsarrangement betaalt u 175 euro. In dat geval wordt er een tweede bed in de kamer bijgezet. De eenvoudige zusterkamers hebben een wastafel op de kamer en toilet en badkamer op de gang. Er zijn enkele kamers met toilet en badkamer op de kamer. Daarvoor betaalt u een toeslag van 15 euro, ongeacht of u met één of twee personen van de kamer gebruikmaakt.

Boeken doet u door een mail te sturen naar jackdegroot@oblaten.osfs.nl. U ontvangt een bevestigingsmail en het verzoek om vooraf uw betaling te voldoen op bankrekening NL 38 RABO 0167 1712 08 t.n.v. DE NED PROVINCIE DER OBLATEN. Na betaling ontvangt u uw vouchers op naam en datum per mail (als PDF) of desgewenst per post als u uw postadres aan ons hebt doorgegeven.

Dit arrangement is te boeken met als vertrekdagen de woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Wie een weekend boekt (zaterdag/zondag) krijgt het ontbijt in het gastenverblijf geserveerd; de lunchroom van de bakker is op zondagmorgen gesloten.

Meer informatie vindt u ook op https://oblaten.osfs.nl/oblaten_osfs/actueel.html