'Vaccin voor iedereen' wil meer vaccins voor minder rijke landen

Vaccin air0jvt

Enkele burgers zijn gestart met de actie 'een vaccin voor iedereen'. De bedoeling hiervan is om meer Covid-vaccins aan te kunnen kopen voor minder rijke landen. Tussen de initiatiefnemers zit ook een oud-monitor van Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee, Herman Wouters.

"Het feit dat de vaccins momenteel vooral naar rijkere landen gaan, is eigenlijk een ramp", legt Herman uit. "Een wereldwijde vaccinatie is op dit moment van levensbelang. Met onze actie willen we daar concreet iets aan doen. Het lukte ons om te bekomen dat gewone burgers een financiële bijdrage kunnen leveren aan het internationale COVAX-programma. We werken daarvoor samen met de Koning Boudewijnstichting. Via het kabinet van ontwikkelingssamenwerking konden we rechtstreeks de verantwoordelijken voor het COVAX-programma contacteren. Zij reageerden verrast en enthousiast op het feit dat ook gewone burgers het opzet van dit programma financieel mee willen ondersteunen."

Ook de Salesianen van Don Bosco steunen dit initiatief en roepen op om dit ook te doen. Wie meer informatie wenst, kan hier klikken.