Vakantie is genieten van de ander …

IMG 1485 oq88let

Ontmoeten is kijken naar de ander en genieten van het anders zijn. Op 26 augustus waren de medezusters van de gemeenschap te Ganshoren te gast in onze gemeenschap. Zij maakten deel uit van de Waalse provincie, de huidige Franse Waalse provincie.

Zeven (7) zusters kwamen schoorvoetend binnen maar na een paar minuten volgde de herkenning en volgde een hartelijke ontmoeting. Ieder van ons had vanuit een christelijke roeping verscheidene jaren in een gemeenschap geleefd en gewerkt. Samen groeien in het religieus zijn en worden, doet wat met een mens en dat was zichtbaar in de vele ogen die glinsterden. Een tas koffie en wat taart waren voldoende om vreugdevol vele verhalen met elkaar te delen.

De taalbarrière verviel al gauw en iedereen probeerde wat mee te praten. Sommigen van hen in vloeiend Nederlands of Frans, anderen met de nodige (grappige) gebaren. De gemeenschap van het provincialaat kwam ook kennismaken. Na een tijdje gingen we op verkenning op onze campus onder leiding van zuster Lies De Soete en zuster Anne De Cocker. De tijd vloog voorbij en zonder het te beseffen, genoten we van een diep tweetalig vespergebed. We sloten de dag af met een broodmaaltijd waar sommige zusters mijn inziens vergaten van te eten. Dit initiatief was een gelegenheid om te danken voor elke roeping van elke zuster van Don Bosco. We kijken er alvast naar uit om ook hun omgeving even te gaan verkennen.