Valt Don Bosco SDW in de prijzen met Monopoly op zonne-energie?

Solar20 Olympics ni2vmzi

Elk jaar organiseert het Solar Team, dat bestaat uit ingenieursstudenten van de KU Leuven, de 'Solar Olympics'. Ze dagen leerlingen van het secundair onderwijs uit om de meest creatieve ideeën en gadgets op zonne-energie te bouwen.

Teams over heel Vlaanderen strijden mee om één van de prijzen in de wacht te slepen en ook Don Bosco Sint-Denijs-Westrem is jaarlijks van de partij. Dit jaar neemt de school deel met een racewagentje op zonne-energie en een digitaal Monopoly-spel, eveneens op zonne-energie.

De wedstrijdorganisatie kwam afgelopen week op bezoek in de school en was verbluft door het digitale spel. De leerlingen (Abel, Lennert, Sam, Maurice en Luka) uit het vijfde jaar elektriciteit elektronica hebben het populaire gezelschapsspel volledig gedigitaliseerd, en dat met een typische Gentse insteek. Hopelijk gooit hun project ook hoge ogen bij de jury. Het spel is ook Mathias De Clercq, de burgemeester van Gent, niet ontgaan. In een videoboodschap moedigde hij de vijfdejaars aan met hun project. De uiteindelijke winnaars worden op 6 mei 2021 tijdens een online event bekendgemaakt.