Bij het begin van de maand van het Heilige Hart van Jezus, kregen wij als gemeenschap van Woluwe een warm en broederlijk hart. Eric Haelvoet organiseerde voor ons een tochtje in de provincie Namen, van de abdij van Chevetogne naar de abdij van Rochefort.

Het werd een mooie tocht. Behalve Daniël Malfait, die omwille van zijn gezondheid nog steeds in het ziekenhuis verblijft, kon iedereen mee, ook onze toekomstige directeur Cor Anthonissen. Omwille van leeftijd konden we natuurlijk niet samen te voet naar onze bestemming: Guy Van Haver en Boudewijn Spittaels gingen met de auto van abdij naar abdij. Onderweg brachten ze op een afgesproken plaats ons lunchpakket. Peter Van den Borre, Wilfried Wambeke, Cor Anthonissen, Frank Ginneberge, Eric Haelvoet, Luc Sermeus en ik gingen te voet. Onderweg regende het de hele dag, maar dat kon ons niet deren: de warmte van ons gemeenschapsleven droegen wij van binnen mee, in ons hart. Zo stapten we heel wat kilometers, maar de grappige dingen en de lach van iedereen zorgden ervoor dat we de afstand tussen de twee plaatsen niet als lang aanvoelden. Het was samen genieten van een mooi moment van gemeenschapsbeleving.

De dag was mooi omkaderd: we begonnen met de eucharistieviering in onze kapel in Woluwe en we sloten af met de vespers in de abdij van Rochefort. Vanuit mijn persoonlijke beleving van deze dag durf ik bevestigen dat het familieklimaat van de gemeenschap ons werkelijk helpt om onze roeping als salesiaan waar te maken.