Van Groot-Bijgaarden naar Bruegelstad

20182008201120 MDB20 GB20 14 wq7kgij

Om het voorbije werkjaar af te sluiten en intussen het nieuwe te openen, trokken de Medewerkers van Groot-Bijgaarden naar goede gewoonte op Voyage Mystère.

Het enig op voorhand gekende element bestond erin dat we moesten samenkomen op Don Bosco Hechtel, en we van daaruit in karavaan zouden verder rijden.

Het was inderdaad niet ver meer: het internaat van Agnetendal in Peer.

Het ultramoderne internaat werd een schitterende pleisterplaats en de stad Peer is de moeite waard om er een weekend te verblijven.

Het weekendthema was “Bruegel”, want Peer noemt zichzelf de Bruegelstad. Dat werd duidelijk bij het bezoek aan het Bruegelmuseum toen een Peerse gids vertelde dat hij geboren zou zijn in Brogel, thans –na de fusie- een deelgemeente van Peer. Spijts de onderhoudende rondleiding bleef het gevoel van een zeker chauvenisme bij ons toch hangen !

De lijn van Bruegel werd doorgetrokken aan tafel. De inrichtende ploeg o.l.v. kokkin Myriam zorgde voor een uitstekende bruegheltafel, in de puntjes verzorgd en zeer geapprecieerd.

Het geheel werd afgesloten met een zinvolle eucharistieviering, waar tot slot een geknutselde attentie met een boodschap werd overhandigd aan wie aan elk van ons door het lot werd toegewezen de eerste avond, en die door elk van de deelnemers individuele aandacht en zorg had gekregen.