Van 'Herdersstaf' tot de 'uitkijkpost voor verdwaalde jongeren'

Kaart 6bo4vi8

De cursus 'Don Bosco en zijn erfgoed' zit intussen al een poosje in een online jasje. Maar hoe jammer dat ook moge zijn, het houdt de veertien cursisten, de begeleiders van Don Bosco Vorming & Animatie en de gastsprekers niet tegen om er een moment van verbondenheid van te maken.

Tijdens de zevende ontmoetingsdag op 20 april stond de voormiddag in het teken van het begrip en de betekenis van 'pedagogie'. Gastspreker Hans Van Crombrugge, doctor in de Pedagogische wetenschappen, stond de cursisten te woord en liet hen zelf ook brainstormen over de definitie van 'opvoeding' en 'pedagogie'.

In de namiddag mochten de deelnemers hun paascadeautje eindelijk openen en achter het geschenkpapier verschool zich een nieuwe Don Boscowereld. Letterlijk dan, want ze troffen er 'het opvoedingsproject in kaart gebracht' (met bijhorende landkaart) aan. Het was voor de cursisten een mooi moment om toch even op een virtuele vakantie te gaan. De ene voelde zich na de cursusdag thuis in 'Herdersstaf', de andere ging dan weer liever naar de 'uitkijkpost voor verdwaalde jongeren'. Al hoopte iedereen vooral om zo snel mogelijk weer te kunnen verzamelen op 'het Plein van de Ontmoeting'.

Wanneer u bovenstaand artikel leest en er niets van begrijpt, dan kan ik u aanraden om u in te schrijven voor de volgende editie van de cursus 'Don Bosco en zijn erfgoed' op de website van Don Bosco Vorming & Animatie.