Van kinderen voor kinderen: Prachtig staaltje Don Bosco-solidariteit

Whats App Image 2024 03 09 at 19 02 59
De leerlingen gaven heel wat persoonlijk speelgoed weg

Op vrijdag 8 maart was het opeens gezellig druk bij de Zusters van Don Bosco in Groot-Bijgaarden. De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Don Bosco-basisschool kwamen er namelijk langs om stapels speelgoed te overhandigen aan de zusters. Niet zomaar speelgoed, maar speelgoed dat ze zelf uit solidariteit weg wilden geven.

"Net zoals vorig jaar wilde ik samen met mijn collega van het andere vijfde leerjaar onze leerlingen wat solidariteit mee te geven", vertelt juf Sara. "Daarvoor blijf ik liefst zo dicht mogelijk bij hun leefwereld. Met onze klassen zijn we daarom gestart met het inzamelen van speelgoed om te overhandigen aan de zusters, want wij weten dat zij op vele plaatsen mooi werk voor kwetsbare kinderen doen. Onze leerlingen brachten elk een stuk speelgoed waar ze eigenlijk niet zo veel meer mee speelden mee naar school."

Huis Mensa

Het speelgoed werd afgegeven aan de zusters van Groot-Bijgaarden en ging daarna richting Huis Mensa in Brugge. "Dat is een opvanghuis dat thuisloze vrouwen en hun kinderen een voorlopige thuis biedt", legt juf Sara uit. "We hopen dat we door deze inzameling een verschil kunnen maken voor deze kinderen. Als kers op de taart schreven onze leerlingen ook een persoonlijke boodschap voor de kinderen die het speelgoed binnenkort zullen ontvangen."