Van tiny house tot voetbalkooi: toffe schoolprojecten bij Don Bosco

TH dckh0qo

Dat onze Don Boscoscholen niet stilzitten tijdens deze coronaperiode is wel duidelijk. Integendeel, in verschillende scholen worden zelfs tal van leuke activiteiten en projecten op poten gezet.

Tiny houses in Sint-Denijs-Westrem
Een vijftal STEM-leerkrachten van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem ging op bedrijfsbezoek bij Tiny House Belgium. De leerlingen van het tweede leerjaar STEM-technieken zijn zelf namelijk volop bezig met het ontwerpen van hun eigen tiny house! De leerkrachten wilden zich hier ook in verdiepen.Trouwens, de bedrijfsleider kende Don Bosco maar al te goed. Uit de hogere jaren kreeg hij reeds stagiairs over de vloer van op onze school.


Voetbalkooi in Helchteren
In Don Bosco Helchteren is de langverwachte voetbalkooi eindelijk klaar om in gebruik te nemen. De laatste klusjes werden in orde gebracht en de leerlingen kunnen vanaf nu volop genieten van hun nieuwe speelruimte. De voetbalkooi is trouwens volledig gemaakt door de leerlingen van de school. Straf werk!


Leeshoekjes in Genk
Don Bosco Genk
wil de leerlingen meer aan het lezen krijgen. In samenwerking met de bibliotheek van Genk richtte de school verschillende leeshoekjes in waar de leerlingen zich kunnen terugtrekken in een goed boek. Topidee!


Tenten in Hechtel

Het coronavirus daagt ook Don Bosco Hechtel uit om creatief uit de hoek te komen. Opdat de leerlingen bij regenweer hun pauze tóch coronaproof buiten kunnen houden, werden er vorige week twee tenten geplaatst op de speelplaats.