Vanavond live uitzending over Frans Schlooz sdb

Huisvesting Schlooz sbbjme0

"Niemand heeft het recht om in zijn eentje gelukkig te zijn." Dat was het levensmotto van pater Frans Schlooz sdb (1912-1998). De uit Venlo afkomstige salesiaanse missionaris zette zich ruim zestig jaar in voor de allerarmsten in het zuiden van India.

Om hen een betere toekomst te geven, zette hij scholen op, stond hij aan de basis van tehuizen voor wees- en zwerfkinderen en wijdde hij zich aan een onderkomen voor melaatsen die, verstoten uit de samenleving, in een besloten omgeving veiligheid en verzorging vonden. Daarnaast was hij initiatiefnemer van vele andere medische en sociale projecten.

Dit jaar viert Stichting Pater Schlooz, die het levenswerk van de missionaris voortzet, haar 50-jarig jubileum. Ter ere daarvan is er vanavond een digitale uitzending, live te volgen via Omroep Venlo. De uitzending staat in het teken van het leven van de salesiaanse missionaris en zoomt in op het jubileum van de gelijknamige stichting.

Details live uitzending
Vrijdag 26 februari via Omroep Venlo om 17.30 uur. Ga naar www.omroepvenlo.nl en kies voor ‘livestream’. De uitzending is in Noord Limburg gewoon op tv is te zien en wel op Ziggo kanaal 40. Meer informatie over het leven van Pater Schlooz sdb en het werk van de stichting, is te vinden op www.stichtingpaterschlooz.nl

Bron: Stichtingpaterschlooz.nl