Vandaag vieren we World Refugee Day 2022

WRD af01trs

Vandaag, op 20 juni, vieren we wereldwijd 'World Refugee Day' (Wereldvluchtelingendag). Ook heel wat Salesiaanse organisaties zijn in de frontlinie betrokken bij de opvang van en hulp aan vluchtelingen, net zoals vele andere NGO's, verenigingen en vrijwilligers.

Wereldvluchtelingendag is een internationale dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen om vluchtelingen over de hele wereld te eren. De dag valt elk jaar op 20 juni en viert de kracht en moed van mensen die gedwongen werden hun land te ontvluchten om aan conflicten of vervolging te ontsnappen. Wereldvluchtelingendag is een gelegenheid om empathie en begrip op te brengen voor hun benarde situatie en om hun veerkracht te erkennen bij de wederopbouw van hun leven. De dag werd voor het eerst wereldwijd gehouden op 20 juni 2001, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Verdrag betreffende de Status van Vluchtelingen van 1951.

Laat ons ook als Salesiaanse Familie stilstaan bij deze dag en ons uiterste best doen om ook in de toekomst iets te kunnen betekenen voor deze mensen. Meer informatie over Wereldvluchtelingendag kan je hier vinden.