"Veel mensen hebben een hart voor het speelplein"

Jutta vxfijj7

Jutta Bruninx is 22 jaar en ze engageert zich al sinds 2016 op speelplein Don Bosco Oud-Heverlee. Deze zomer is ze bezig aan haar zevende speelpleinzomer!

"Onze hoofdanimatorenploeg bestaat ­ongeveer uit dertig jongeren tussen de 18 en 25 jaar", vertelt Jutta. "Tijdens het jaar vergaderen wij ongeveer vijf keer met alle ­hoofdanimatoren. We worden opgedeeld in groepen die dan elk een deeltje van de zomer ­voorbereiden. We gaan ook op weekend om het groepsgevoel te versterken. Daarnaast zit de pleinleiding elke maand samen om de zomer klaar te stomen en na te denken over de manier van aanpak. Om de vriendschappen tussen de ­animatoren te onderhouden, organiseren we ook elke maand een Boscobar. Soms gaan we poolen, picknicken, op café, … kortom: allemaal leuke dingen doen!"

Opbouw
Het belangrijkste dat moet gebeuren, is het speelplein iedere zomer opbouwen. "Op drie dagen tijd toveren we Don Bosco Oud-Heverlee met de hele hoofdanimatorenploeg om tot een groot speelterrein voor jong en ouder. Daarnaast worden de weken verdeeld onder de hoofdanimatoren en ­animatoren zodat iedereen op het speelplein kan staan."

Hart voor het speelplein
Zeven weken lang komen er hoofdanimatoren, animatoren en helpende handjes om de kinderen een toffe zomer te schenken. "Als de animatoren op zondag aankomen voor de week start, leren ze elkaar eerst allemaal kennen en gebeuren de eerste brainstorms om er een zotte week van te maken. In de laatste week komt er ook een groepje hoofdanimatoren en animatoren om het speelplein weer te beginnen opruimen. Veel mensen hebben een hart voor het speelplein. Als je hulp nodig hebt, staan er meteen oud-animatoren klaar om een handje toe te steken!"