VIA Don Bosco behaalt nieuw kwaliteitslabel

VIA201 95zljrn

Vandaag kregen we bij VIA Don Bosco goed nieuws in onze mailbox. Na een grondige doorlichting door experten kregen we een nieuw kwaliteitslabel opgespeld, namelijk de Europese “EFQM Committed to Excellence – 2 Star" erkenning.

Reeds jaren zet VIA Don Bosco in op continue kwaliteitsverbetering. Elke dag opnieuw stellen we ons de vraag: Wat kan beter? Hoe kunnen we de efficiëntie en de impact van ons werk verhogen? Reeds enkele jaren geleden resulteerde dit continu streven naar verbetering in het “EFQM Committed to Excellence” label. Vandaag klimmen we een trapje hoger, en voegen we daar met fierheid een ster aan toe.

Het ‘EFQM Excellence model’ is het meest gebruikte organisationele referentiekader in Europa. Het wordt gebruikt door meer dan 30.000 organisaties verspreid over de hele wereld. Het geeft organisaties en de buitenwereld een duidelijk beeld over de relaties tussen de acties en de resultaten van de organisatie. Het is met andere woorden een maatstaf voor de kwaliteit of de mate waarin een organisatie uitmuntende prestaties levert.

Het label dat we vandaag behaalden, is zeker geen eindpunt, maar vooral een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Een weg van uitmuntende prestaties ten dienste van kwetsbare jongeren in Afrika, Latijns-Amerika en België. ‘Alles kan beter’ is niet alleen een gesmaakt televisieprogramma uit de oude doos, maar ook ons compas dat ons elke dag weer de goede richting uitstuurt, richting pure kwaliteit. Ahoi!