VIA Don Bosco en Carl Cash bundelen hun krachten

Schermafbeelding 2023 11 30 om 11 52 33
Carl Cash is een Brusselse artiest met Zweeds-Zimbabwaanse roots

Wil jij kwaliteitsvol onderwijs toegankelijk maken voor alle jongeren ter wereld? Zo lanceerde VIA Don Bosco haar nieuwe campagne. Een campagne waarvoor ze samenwerkten met niemand minder dan Carl Cash. “Onderwijs maakt echt een verschil, niet alleen voor jongeren maar ook voor hun families, hun gemeenschappen en hun regio’s", aldus de kunstenaar.

VIA Don Bosco startte een samenwerking met kunstenaar Carl Cash, een Brusselse artiest met Zweeds-Zimbabwaanse roots. "Hij trok samen met ons naar twee van onze partnerscholen (Don Boscoscholen) in Sint-Pieters-Woluwe en in Cotonou, Benin. Daar hielp hij 24 leerlingen aan de hand van verschillende workshops met het schilderen van zelfportretten. Carl gaat deze portretten combineren tot een uniek collectief werk (samen met zijn eigen portret). Dit wordt de eerste ‘Foto van een Wereldklas’. De leerlingen hebben geel gekozen als universele huidskleur: het toont hoe gelijk we zijn, ongeacht waar we leven en naar school gaan."

Carl geeft deze kunstwerken nadien aan VIA Don Bosco (met toestemming van de leerlingen). "Wij zullen deze verkopen (en veilen) tegen toegankelijke prijzen. Toegankelijk, zoals het onderwijs zou moeten zijn. Voor 70 cent heb je een digitale screensaver, voor 7 euro een postkaart en voor 77 euro een gesigneerde print. Een origineel portret voor 777 euro. Het cijfer 7 is gekozen door het verhaal van Gislain, een van onze oud-leerlingen die met slechts 7 euro een boerderij is begonnen in Benin. Nu staat hij aan het hoofd van 3 boerderijen. Er komt binnenkort een documentaire over hem uit."

Met een donatie ondersteun je de onderwijsprojecten van VIA Don Bosco, zowel in België als internationaal, en geeft elk jaar meer dan 25.000 jongeren toegang tot kwaliteitsonderwijs. Meer informatie over de campagne met Carl Cash vind je via onderstaande link.