VIA Don Bosco kondigt feestjaar aan

Internet20madagaskar 87sitr3

VIA Don Bosco viert in 2019 zijn 50ste verjaardag met heel wat evenementen! Ze starten met een reeks avondlezingen in Don Boscoscholen met boeiende sprekers, waarop ze u graag uitnodigen! Toegang is gratis. Over andere evenementen verneemt u later meer.

17 JANUARI (18 uur) – Don Bosco Haacht (Stationstraat 87-91, zaal Middenschool)
KIM GEVAERT, oud-leerling van Don Bosco, vertelt over haar tegenslagen, veerkracht en overwinningen. Gendergelijkheid, teamspirit en fairplay sluiten naadloos aan bij de projecten van VIA Don Bosco.

7 FEBRUARI (18 uur) – Don Bosco Zwijnaarde (Grote Steenweg Noord 113)
Mgr. LUC VAN LOOY, Bisschop en salesiaan van Don Bosco, vertelt over het mondiale werk van de salesianen en het bereik van de Don Bosco scholen in meer dan 140 landen wereldwijd.

7 FEBRUARI (18 uur) – Don Bosco Hoboken (Salesianenlaan 1)
FONS LEROY, afgevaardigd bestuurder van de VDAB, spreekt over de uitdagingen van tewerkstelling en het belang van technisch- en beroepsonderwijs in alle aspecten van de maatschappij.

28 MAART (18 uur) – Don Bosco Kortrijk (Don Boscolaan 30)
HILDE CREVITS, minister van onderwijs, pleit voor de kwaliteit van onderwijs, het belang van wereldburgerschap en gelijke kansen voor iedereen in Vlaanderen.

25 APRIL (18 uur) – Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe (Guldendallaan 90)
FRANCOISE CHOMBAR, CEO van Melexis chipbedrijf, spreekt over technologie (STEM), gendergelijkheid en haar doorbraak als leading lady van de Belgische technologiesector.

9 MEI (18 uur) – Don Bosco Helchteren (Don Boscostraat 6)
WILLY CLAES, minister van staat, internationaal ambtenaar en ex-sectretaris-generaal van de Navo, komt op voor Europa, hoger onderwijs en universiteiten en waardig werk.