VIA Don Bosco lanceert nieuw project 'School 4 School'

VIA ksd2fbx

In september lanceert VIA Don Bosco haar gloednieuw project ‘School 4 School’ in de Vlaamse secundaire scholen. Met dit project wil de Belgische ngo ervoor zorgen dat ook leerlingen in actie komen voor het recht op kwalitatief onderwijs.

"‘School 4 School’ is een project waarbij een educatief lespakket over onrechtvaardigheid gekoppeld wordt aan een fondsenwervende actie", legt Isabel van VIA Don Bosco uit. "De leerlingen spelen eerst een dynamisch groepsspel om nadien in te zoomen op het leven van een aantal jongeren wereldwijd. De situatie in Oekraïne en de SDG's (duurzame ontwikkelingsdoelen) komen daarbij ook aan bod."

Deelnemen met een klas of met de hele school
Om de scholen warm te maken zijn er alvast een aantal leuke prijzen te winnen. "Deelnemen kan met één klas, met een aantal klassen van een bepaald jaar, met een volledige graad tot zelfs de hele school", gaat Isabel verder. "Ons lespakket is toegankelijk voor alle jongeren uit het secundair onderwijs en is volledig gratis. Op het einde van de rit geven we ook twee klasuitstappen cadeau."

Meer informatie kan je hier vinden.