VIA Don Bosco blaast dit jaar 50 kaarsjes uit, en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Het wordt gevierd met tal van evenementen, waaronder een reeks avondlezingen waarop iedereen van harte welkom is.

VIA Don Bosco nodigt een reeks bijzondere gastsprekers uit die elk op hun eigen manier hebben bewezen dat onderwijs en wilskracht de beste wapens zijn om de wereld te veranderen. Kim GEVAERT (olympisch kampioene en ex-leerling van Don Bosco Haacht) bijt de spits af met een avondlezing in Don Bosco Haacht (zaal middenschool) nu donderdag 17/01 om 18u. Ze zal vertellen over haar overwinningen, tegenslagen en veerkracht. Gendergelijkheid, teamspirit en fairplay sluiten naadloos aan bij de projecten van VIA Don Bosco.

Op 7/02 volgen twee avondlezingen:

- Mgr. Luc VAN LOOY (bisschop en salesiaan) vertelt in Don Bosco Zwijnaarde over het mondiale werk van de salesianen en het bereik van de Don Bosco scholen in meer dan 140 landen wereldwijd.

- Fons LEROY (afgevaardigd bestuurder VDAB) spreekt in Don Bosco Hoboken over de uitdagingen van tewerkstelling en het belang van technisch- en beroepsonderwijs in alle aspecten van de maatschappij.

Het volledige programma (met ook Hilde Crevits, Françoise Chombar en Willy Claes) vind je op www.viadonbosco.org/avondlezingen.

Inschrijven kan via http://inschrijven.viadonbosco.org.

Iedereen is welkom. Toegang is gratis!