Don Bosco Sint-Denijs-Westrem! Deze geëngageerde school voor wetenschap en techniek won als eerste de heuse VIA Youth In Action Award. Alle Belgische Don Bosco scholen (SO) konden hun meest inspirerende initiatief rond wereldburgerschap indienen en meedingen naar de prijs.

“Na een peiling bleek dat de roots van de leerlingen in 78 verschillende landen liggen. Ze komen uit alle windrichtingen: van Nepal tot Jamaica, van Chili tot Noorwegen. De hele wereld komt samen in onze school”, zegt Wouter Ghijs

Met hun Kitchen Battle kon Don Bosco Sint-Denijs-Westrem de jury overtuigen hen de award te overhandigen. Leerlingen en leerkrachten uit de hele school zetten de culturele rijkdom binnen de school in de kijker door een grootse kookwedstrijd te organiseren. Pizza peperoni, samosa, pad thai, rendag, kaklo kaklo,... De hele wereld passeerde door de school! Iedereen werkte samen om alle bezoekers een smakelijk gerecht te serveren.

"De Kitchen Battle was het hoogtepunt van een week waarin diversiteit en wereldburgerschap onder de aandacht werden gebracht in verschillende lessen van het eerste tot het zevende jaar. Positieve openheid op de wereld wordt in de school steeds meer als een belangrijk aspect ervaren.", aldus Wouter Ghijs.

Naast een mooie trofee, won de school ook een uitwisselingsreis met enkele leerlingen naar een van onze partnerlanden.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Volgend schooljaar is er opnieuw een kans om te strijden voor de VIAYIA 2020. Laat jullie creativiteit alvast vloeien en werk aan wereldburgerschap!